Uit je pakket
- 400 gr middelgrote uien
- 1,25 kg kruimige aardappel
- 600 gr winterpenen
Zelf toevoegen
- 75 gr roomboter
- 100 ml melk
- 1 l i ter water
- 3 tot 4 gr versgemalen nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Snijd de uien in halve ringen en was de peen en snijd deze in plakjes.
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de winterpeen toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
- Stamp de aardappelen en groente tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Een tip van de chef
Maak het pittig met rode peper en of pittige salami of rookworst
Dit is een recept van Koks op Maat .
Het recept is halal.
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl
1 reactie op “Hutspot”
Super lekker!