Bulgur met ketjapkip en gegrilde courgette

Uit je pakket

  • Courgette

Zelf toevoegen

  • 300 gr bulgur
  • 1 kipfilet
  • 2 tl ketjap
  • 2 takjes koriander
  • 1 takje peterselie
  • 1 tl 5 spices
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl laos
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el cranberries
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Snij de kip in blokjes en marineer het met ketjap, sjalot, peper, zout, gemberpoeder, laos en gehakte peterselie
  • Snij de courgette in blokjes, marineer met olijfolie, peper, zout, knoflook en gril het op 180 graden totdat het knapperig en korstig oogt
  • Kook de bulgur gaar
  • Bak de kipblokjes bruin en voeg de cranberries op het laatst toe
  • Meng de kip met de opgedroogde bulgur en voeg daarna de courgette erbij
  • Desgewenst nog extra verge olijfolie, peper en zout toevoegen
  • Strooi er wat geplukte blaadjes koriander er bovenop

Een tip van de chef

Snij een aantal kalamata olijven door de helft en voeg deze erbij als topping

Dit is een recept van Koks op Maat .
Bekijk ook eens hun website www.koksopmaat .nl

Delen?

Share on facebook
Deel via Facebook
Share on twitter
Deel via Twitter
Share on linkedin
Deel via Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate ยป
Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks updates over onze acties en het assortiment